Türkiye İşçi Partisi Türkiye İşçi Partisi Türkiye İşçi Partisi
  • Ana Sayfa
  • PARTİ
    • PROGRAM
    • TÜZÜK
    • GENEL BAŞKAN
    • PARTİ SÖZCÜSÜ
    • SORULARLA TİP
    • SORULARLA TİP’Lİ KADINLAR
    • PARTİLİLER ANLATIYOR
  • AÇIKLAMALAR
  • Yayınlar
    • Komünist
    • Çark Başak
    • TİP’li Kadınlar Bülteni
    • İnat
  • İLETİŞİM
  • BAĞIŞ YAP
  • tr_TRTR
  • en_GBEN
TİP'E KATIL

Kolombiya’da Halkın Yanında, Diktatörün ve Neoliberalizmin Karşısındayız!

8 Mayıs 2021 enternasyonal, Kolombiya, neoliberalizm, pandemi, polis şiddeti, uluslararası dayanışma

Latin Amerika’nın dördüncü büyük ekonomisi olan Kolombiya’da hükümet, %20’yi aşan işsizlik sorununu sosyal destekler ve istihdam politikası ile çözmek yerine 15 Nisan’da ağır bir vergi yasası çıkarttı. Nüfusunun yarısı yoksulluk sınırının altında yaşayan ülkede halk bu son adıma artık yeter diyerek sokağa çıktı. Yüzbinler itirazlarını sokaklara taşıdı. Pandemi boyunca 75 bin insanın yaşamını kaybettiği ülkede neoliberal başkan Duque geri adım atarak yasayı geri çekmek zorunda kaldı ama halk emeklilik, sağlık ve eğitim başlıklarında somut ilerlemeler görmek ve polis şiddetinin son bulması için protestolarını sürdürdü.

ABD destekli Duque hükümeti pandemi koşullarını bahane ederek halka yönelik korkunç şiddeti daha da arttırdı. Özellikle son iki yılda toprak gaspı, paramiliter yeniden yapılanma yoluyla yerli halkların, köylülerin ve muhaliflerin öldürülmesi, pandemi ve artan işsizlikle birleşince halk somut değişim görmeden evlerine dönmeme kararlılığı gösterdi.

Şimdiye kadar yaklaşık 30 eylemci kameraların önünde polis kurşunlarıyla katledildi. 1000’e yakın insan yaralandı. Kolombiya’nın her yerinde sokakları dolduran eylemciler ABD tarafından eğitilen ESMAD adı verilen çevik kuvvet polisinin şiddetli baskısı ile karşı karşıya kaldı. Savunma Bakanlığı, bu aşırı şiddeti meşrulaştırabilmek için eylemlerin “terörizm tehdidi ve Vandalizm” barındırdığını iddia etti. Ancak uluslararası basına verilen ve Washington’un da desteklediği yalanlarla dolu bu demeçlere karşın halkın öfkesi durulmuyor. Kolombiyalılar polis şiddetine, yoksulluğa ve pandeminin yarattığı kaosa karşı mücadele etmeye devam ediyorlar.

Türkiye İşçi Partisi olarak, dünyanın neresinde olursa olsun emekçilerin, gençlerin, kadınların ve bütün ezilenlerin mücadelesinde yanlarındayız. Hiçbir diktatörün pandeminin faturasını emekçilere kesmesine, demokratik hakları için sokaklara dökülen insanlara şiddet göstermesine sessiz kalmıyoruz.

Kolombiya halkının yanındayız.

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Share:

Türkiye'nin dört bir yanında meydanları inat ve coşkuyla dolduran, #PartinleYürü çağrısına kulak veren binlerce emekçiye bin selam!

Memleketi Saray'dan, ülkeyi çetelerden kurtaracak Türkiye işçi sınıfına selam! #1Mayıs
➤ https://t.co/dyutmVvxxd pic.twitter.com/zpRwjItXn2

— Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) May 2, 2022
  • Program
  • Partililer Anlatıyor
  • SORULARLA TİP
  • İletişim
  • Bağış Yap
  • TİP’e KATIL
Facebook-f Twitter Instagram

Türkiye İşçi Partisi, 2020

 

Değerli dostumuz, başvurunuzu aldık. Belgenizi sosyal medyada dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.