1 Oy Emek ve Özgürlük İttifakı’na, 1 Oy Kemal Kılıçdaroğlu’na!

Basına ve Kamuoyuna,

Türkiye siyasi, toplumsal ve ekonomik krizlerin bir arada yaşandığı çoklu kriz şartları altında tarihinin en önemli seçimine doğru ilerlemektedir. Türkiye halkları çoklu krizin zorlukları ve siyasi baskılar ile her türlü eşitsiz propaganda koşullarına karşı geleceğini kurtarma mücadelesini 14 Mayıs sandıklarında bir kez daha başarıya ulaştırmaya odaklanmıştır. Türkiye halklarının ve ezilenlerinin geleneği otoriter ve faşist anlayışlara karşı direnişi ve zaferi öğretmiş ve örgütlemiştir.

Bilindiği üzere, Türkiye halklarının devrimci, demokrat ve ezilenleri olarak Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama ile Parlamento seçimlerine ittifak çatısı altında girme kararı aldık.

Türkiye siyasetinin bu kırılma aşamasında, üzerimize düşen tarihi görevi hem geleneğimize hem de gelecek kuşaklara borcumuz kapsamında yerine getirme noktasında mutabık kaldık. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçiminde faşizme karşı zafer elde etmenin tek yolu Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktan geçmemektedir. Bilakis, faşizmi geriletmenin en önemli mecralarından biri TBMM’de çoğunluğu sağlayacak aritmetiği sağlamaktır. Bu durumu sağlamak için tüm Türkiye halklarını 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçiminde Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeye çağırıyoruz. Tüm ezilenleri, yok sayılanları, hak gaspına uğrayanları ve sömürülenleri parlamentoda temsil etmenin tek yolu Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında toplanmak ve Parlamentoda söz, yetki, karar sahibi haline gelmektir.

Bu tarihi seçimde, Türkiye halklarını bir kez daha Milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz.

Emek ve Özgürlük İttifakı