NORMALLEŞME DEĞİL HALK DÜŞMANLIĞI – BU PAKET NORMAL DEĞİL!

AKP Genel Başkanı Erdoğan salgınla mücadelede sözde “normalleşme” paketini açıkladı. Ancak paketten normalleşme değil halkın yararına yönetmemekte ısrar çıktı. AKP halkı yok sayıp patronların çıkarlarını “normalleştirdi”.

  • Bir aydır halka maske dağıtamayan Saray, önce satılacak, sonra bedava olacak, sonra eczaneden alınacak, sonra kod gelecek, sonra telefon uygulamasından iletilecek diye diye yeniden maskelerin satılacağını ilan etti.
  • Lise öğrencilerinin belki de tüm yaşamını etkileyecek olan üniversiteye giriş sınavı YKS’yi Saray, önce Haziran’dan Temmuz’a erteledi, şimdi vazgeçip Temmuz’dan yine Haziran’a geri çekti.
  • Vaka sayılarında belirgin bir düşüş henüz yaşanmadığı halde turizm merkezi olan kimi illerimize seyahat kısıtlamasını kaldırdı.
  • 11 Mayıs’tan itibaren AVM’lerin açılacağını duyurdu.

Yüzbinlerce gencimizin geleceğiyle oynayan, milyonlarca yurttaşımızı haftalardır maskesiz, salgına karşı korumasız bırakan, yüzlerce kişinin sürekli yan yana geleceği AVM’leri çalıştıran, ülkeyi yapboz tahtasına çeviren tüm bu kararlar ne için, kimin yararına alınıyor? Halk yararına olmadığı açık.

Normal dedikleri bu paket halk için değil, Saray’ın gözdeleri AVM’lerin, otellerin sahipleri için, patronlar içindir.

Saray’ın ve patronların çıkarı uğruna sağlığımızdan, geleceğimizden olmayacağız.

Bu bozuk düzeni mutlaka yıkacağız.

Türkiye İşçi Partisi

Paylaş: