İşçiler için yaşadı, işçilerin kavgasında yaşayacak!

Utkan yoldaşımızı kaybetmenin derin kederi içindeyiz

Türkiye sosyalist hareketinin değerli militanı, hareketimizin kurucu ve önder kadrolarından, Türkiye İşçi Partisi Merkez Komitesi üyesi ve İşçi Bürosu sekreteri Utkan Adıyaman yoldaşımızı kaybettik.

Geçirdiği ani beyin kanaması sonrasında yoğun bakıma alınan Utkan yoldaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Utkan yoldaşımızın kaybının derin kederi içindeyiz.

Yoldaşımız Utkan Adıyaman ilk gençlik yıllarından bu yana devrimci hareketin militan kadrolarından olmuş, tüm enerjisini ve birikimini Türkiye işçi sınıfının mücadelesine, sosyalist devrim kavgasına hasretmiştir. Utkan yoldaşımız henüz lise yıllarında başladığı örgütlü mücadelesinde, hep yoksul mahallelerinde olmuş, Eğitim-Sen bünyesinde eğitim emekçilerinin örgütlenmesi için emek vermiş, işçiler başta olmak üzere emekçi halkın örgütlenmesi için hiçbir sorumluluktan kaçmamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan yoldaşımız, yaşamının tüm alanlarında örnek bir komünist ve devrimci olarak hafızalarda yer etmiş; görev aldığı her alanda halkın kardeşi, gençlerin ağabeyi, öğrencilerinin ise çok sevgili öğretmeni olmuştur.

Utkan yoldaşımızı zamansız biçimde kaybetmiş olmamız bizleri ve tüm sevenlerini tarifsiz bir acı içinde bırakmıştır.

Bununla birlikte, Utkan yoldaşımızın yıllarca sırtlandığı devrimci görevleri sırtlanmak ve onun düşlediği Sosyalist Türkiye’ye eriştirmek ise bizlerin, tüm yoldaşlarının görevidir.

Tüm Türkiye İşçi Partisi üyelerinin, Türkiye devrimci ve sosyalist hareketinin, işçi sınıfımızın başı sağolsun.

Sadece insanları değil tüm doğayı ve canlıları kopmaz bir kardeşlik bağı ile seven Utkan yoldaşımızı, bu kez onun çok sevdiği ezginin dizeleriyle uğurluyoruz:

Suların sesini dinle şimdi 

ormanın fısıldayışlarını 

usulca yarılıyor dağların göğsü 

bir aşkı dinlendirmek için 

Devrimciler ölür, devrimler durmaz sürer!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!
Yaşasın Türkiye işçi sınıfının mücadelesi!

Türkiye İşçi Partisi Merkez Komitesi


Paylaş: