MÜCADELE SÜRÜYOR, SÜRECEK

Değerli yurttaşlar,

İstanbul’da süren 25 yıllık gerici, piyasacı kuşatma 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla kırılmıştır. Oyların çoğunluğunu alarak seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, toplumcu ve şeffaf bir belediyecilik anlayışının yaşama geçirilmesi ve halkın yerel yönetim taleplerinin uygulanmasında ısrarcı olacağımızı şimdiden ilan ediyoruz.

25 yıllık AKP parantezini kapatan bu başarı yalnızca tek bir kişinin bireysel başarısı değildir. Bu başarı, AKP-MHP bloğunu geriletme hedefiyle elini taşın altına koyan herkesin, 17 yıldır AKP’ye boyun eğmeyen, uyguladığı tüm şiddete karşın ona teslim olmayan, dün Gezi Direnişi’nde, 7 Haziran’da, Hayır haykırışında, bugün yerel seçimlerde kenetlenen milyonların, emekçi halkımızın, sizlerin eseridir.

Bugün yaşadığımız, baskıya, zulme, adaletsizliğe, betonlaşmaya, rant düzenine, doğanın talanına karşı birleşerek güçlenen halkların zaferidir. 

Türkiye’nin en büyük ili, kavgamızın şehri İstanbul ile başkent Ankara Saray Rejimi’nin yağmacı zihniyetinden kurtulmuştur. Sevinçliyiz, kıvançlıyız ancak rahatlamış değiliz. 

Bir kez daha söz veriyoruz. Memleketin her bir karışı AKP karanlığından kurtulana kadar mücadelemiz aralıksız sürecektir.

Türkiye İşçi Partisi

Paylaş: