KAZA DEĞİL, KATLİAM!

KAZA DEĞİL, KATLİAM. SARAY’IN İTİBARI YURTTAŞIN CANINDAN KIYMETLİ.

Dünyanın en güvenli toplu taşıma sistemi sayılan demiryolları ülkemizde ölüm saçmaya devam ediyor.

Bugün Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı trenin kontrol lokomotifine çarpması sonucunda 9 yurttaşımız hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyor, yaralı yurttaşlarımızın ise bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

25 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasının üzerinden henüz 6 ay bile geçmemişken, bu defa Ankara’da gerçekleşen ve yine can kayıplarıyla sonuçlanan bu olay da bir kaza değil, ihmal, denetimsizlik ve işbilmezlik sonucunda meydana gelmiş bir cinayettir.

Ve bu cinayetin sorumlusu, ülkeyi çiftliğine çevirmiş olan Saray Rejimi’nden
başkası değildir.

Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın ve ilgili meslek örgütlerinin olası facialara karşı sürekli uyarıda bulunmasına rağmen maliyetleri düşürmek için denetimleri neredeyse yok eden, teknik ve bilimsel bilgiye sahip uzmanlar yerine iktidar yandaşlarına görev veren, açılış törenlerinde gösteriş yapmak ve seçimlerde oy toplamak için henüz hazırlıkları bitmemiş demiryolunu sefere açan, “itibardan tasarruf olmaz” diyerek milyarlarca lirayı Saray’a harcayıp kamu hizmetlerine kaynak ayırmayan Saray Rejimi ve onun başındaki zat, yurttaşlarımıza ölüm getiren bu katliamların baş suçlusudur.

Ülkemizi cehenneme çeviren katliamların sorumlularından ve suçlularından hesap sorulmadığı sürece, her bir yurttaşımızın can güvenliği tehlike altında olmaya devam edecektir.

Ülkemiz Saray Rejimi’nden kurtulmadan aydınlık ve huzurlu günlere kavuşamayacağımız açıktır.

Emekçi halkımızı ve yurttaşlarımızı bu cinayet şebekesinin yakasına yapışmaya ve hesap sormaya davet ediyoruz.

Türkiye İşçi Partisi

Paylaş: